Szubkultúr

Közösségi könyvtár köztéri padokon

2013. augusztus 13. - Succubus

Világszerte egyre népszerűbbek a közösségi könyvtárak, melyek lényege az, hogy mindenki, aki ingyenesen elvisz egy könyvet vagy újságot, hoz helyette egy másikat, szintén ingyen. Tulajdonképpen a könyvek cserélgetéséről van tehát szó, egy bizalmi alapon működő rendszerről, melynek létrehozása nem igényel sok pénzt.

Ezt az ötletet lovagolta meg egy holland dizájnstúdió is, csakhogy a Ruilbanknál amsterdami köztéri padokon képzelik el a könyvcserélgetést. Ehhez csupán egy a padokra szerelhető csíptető szükségeltetik, ez rögzíti az ott hagyott könyveket és újságokat a város különböző pontjain található köztéri ülőalkalmatosságokra. A padok elhelyezkedéséről internetes térkép is készült. A kezdeményezéssel ösztönözni szeretnék a közösségi interakciókat, azon belül is elsősorban a kulturális csereberét.

ruilbank-amsterdam-book-clip-designboom-12.jpgruilbank-amsterdam-book-clip-designboom-11.jpgruilbank-amsterdam-book-clip-designboom-07-818x494.jpgruilbank-amsterdam-book-clip-designboom-03.jpg

Készült egy videó is a projekthez, íme:

 

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr715459016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása