Szubkultúr

Csontvirágok

2013. augusztus 13. - Succubus

A junk culture (hulladék-, ill. szemétkultúra) újabb remek példájába botlottam. Első ránézésre fehér virágok vannak a képen, de gondoltátok volna, hogy az alábbi növények szerves hulladékból, pontosabban elhullott rágcsálók csontjaiból készültek? Távolról csupán fehér virágok, közelebbről szemügyre véve azonban jól felismerhetők az apró mancsok, koponyák, gerincek, csigolyák, bordák és szőrök.

E morbid alkotások Japánból származnak, Hideki Tokushige eme csontvirágokkal tiszteleg a természet ciklikussága, élet és halál örök körforgása előtt. A művész, miután lefotózta állati csontokból készített virágait, szétszedi és eltemeti a munkákat, hiszen egy nap mindannyiunkkal ez történik majd, előbb élettelen testté, csonttá leszünk, majd porrá, egyé válva a földdel.

Bone-Flowers-Honebana.jpgBone-Flowers-Skeleton-Sculptures-2.jpgBone-Flowers-Skeleton-Sculptures-4.jpgBone-Flowers-Skeleton-Sculptures-6.jpgBone-Flowers-Skeleton-Sculptures-7.jpgBone-Flowers-Skeleton-Sculptures-1.jpgBone-Flowers-Skeleton-Sculptures-5.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr535459098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása