Szubkultúr

Camera Obscura

2013. május 28. - Succubus

Abelardo Morell camera obscurás fotóiról vált híressé, mely technika segítségével csodás képeket jelenít meg a falakon, sötétkamrává változtatva magát a szobabelsőt. A nyílászárókat fekete anyaggal teljesen elsötétíti, hogy kizárjon minden fényt, csupán egy apró lyukat hagy szabadon, ez teszi lehetővé, hogy kinti tájképek/városképek vetüljenek a szoba falára - eredetileg fejjel lefelé. Ezt visszatükrözve jön aztán létre a látványos végeredmény, mint az az alábbi fotókról is kiderül.

Abelardo-Morell-photography4.jpg

CO-View-of-Florence-Looking-Northwest-in-Bedroom_09_slide.jpgCO-CA-Foscari.jpgAbelardo-Morell-photography3.jpgAbelardo-Morell-photography7.jpgCO-Blurry-Venice_07_slide.jpgCO-Coliseum_07.jpgCO-Garden-with-Olive-Tree_09_slide.jpgAbelardo-Morell-photography8.jpgCO-Chianti-Landscape-with-Barni-Art-Works_09_slide.jpgAbelardo-Morell-photography1.jpgAbelardo-Morell-photography2.jpgCO-Brooklyn-Bridge_Color_slide.jpgCO-Times-Square_Color_2010_slide.jpg

Forrás: abelardomorell.net

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr115328872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bebb 2013.05.29. 10:38:44

Itt valami nem stimmel! A képeknek fordítva kéne lenni mindenhol ! Ha tükrözi akkor a bútorok nincsenek jó helyen. Ráadásul egy két képnél lehetetlen, hogy pont ott legyen egy szoba!

Succubus 2013.05.29. 10:50:33

@bebb: Igen, eredetileg fejjel lefelé jelennek meg a képek, mint az a szövegben is szerepel. Van olyan kép egyébként, amelyiken fordított tájkép szerepel (pl.: alulról a harmadik kép), a többit visszafordítva vetítette ki a fotós. Ha érdekel a pontos technikai leírás, klikk a szövegben található linkre!
süti beállítások módosítása