Szubkultúr

Kokeshi gyufák Japánból

2013. április 26. - Succubus

A fából esztergált kokeshi babák nagyon népszerűek Japánban. E kimonós lányokat, nőket megformáló apró szobrocskák az ország északi részéből származnak, arcukat néhány ecsetvonással díszítik, és a japán iparművészet szerves részét képezik. A kokeshi műfaja azonban nem csupán a babákon él tovább.

A kokeshi babák mintájára készítette Kumi Hirasaka a következő összeállításban látható ultracuki állatos gyufákat és a hozzájuk tartozó aranyos gyufásdobozokat. Aki kedvet érez hozzá, maga is nekiláthat valami hasonló elkészítésének otthon, nem kell hozzá sok alapanyag és felszerelés.

kokeshi-allumettes-japonaises-15.jpg

kokeshi-allumettes-japonaises-8.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-6.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-13.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-16.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-12.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-7.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-11.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-10.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-1.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-3.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-2.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-9.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-17.jpgkokeshi-allumettes-japonaises-19.jpgKépek: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr15248024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása